Szavazás


A Nők Világa- Hid a Nemzetek Között fotópályázatára rengeteg képet kaptunk.Köszönjük a pályázóknak a részvételt! A beküldött képek közül a legjobbakat kiválasztotta a zsűri. Neked melyik fotó nyerte el a tetszésed? Segítsd a zsűri döntését egy szavazattal. Klikkelj a képre és nézd meg nagyban, majd olvasd el a fotó történetét és szavazz!

Comments are closed.

Lány tradícionális magyar népviseletben (palóc) és pártában

Angyal Fruzsina

Hollókő az UNESCO Világörökség része, magyar népi hagyományaink jelképe. Egy ma is hagyományai szerint élő település. Nem szabadtéri múzeum és nem is szezonális folklórprogram. Egyike azoknak az utolsó szigeteknek, ahol töményen őrzik a tradíciókat.

A palóc lányok színes szoknyái leginkább húsvétkor libbennek – mikor locsolás elől menekülnek. Hollókőn ilyenkor lehet a legnagyobb töménységben találkozni a hagyományos palóc szín- és mintavilággal.

Nagyon szép a hagyományos palóc viselet, és ezeket az asszonyok a különböző rendezvények alkalmával ma is használják, ez is hozzátartozik a falu életéhez. Ezekben a ruhákban megjelenik a múlt és a jelen is, de fontos, hogy ezt mind a jövőnek szánjuk, hogy megmaradjanak ezek a csodálatos értékek.

Anyai szeretet

Angyal Fruzsina

Hogy milyen anyának lenni? Nehéz szavakba önteni.

A nők szeretetre tanítják a világot, már a kezdetek kezdetekor, a születés pillanatától.

Anyává válni szerintem azt jelenti hogy egyszerre válunk a világ legerősebb és legsebezhetőbb nőjévé a világon.  Egy korábban elképzelhetetlen erő birtokosa lesz az ember, mert nincs az az akadály, amit ne lenne képes leküzdeni gyermekéért, miközben minden percben reszket belül, ha magára hagyja Őt, vagy nélküle indulnak útnak .

Anyának lenni szerintem azt jelenti, hogy a szívünk valóban a testünkön kívül dobog. Gyermekeink kis testében.

Anita

Schellné Kecskeméti Anna Dóra

A kép, a nőt mutatja be egy boldog pillanatában. Anita második kislányát várja éppen a képen, akinek a Flóra nevet adta.

Vidám hin-talpak

Arányi Nóra

 

Vidám hin-talpak

Gondos Szilvia

A cipős kép a nők örömét fejezi ki, amiben sokszor valljuk be, egy új pár cipő sokat segíthet.

 

Méltóság

Kis Gábor

A kép 2018 márciusában készült Thaiföld északi részén egy Chiang Raihoz közeli karen törzs rezervátumában. A nők annak ellenére, hogy turistalátványosságként vannak "kiállítva" teljes egészükben megőrizték méltóságukat.

Traccsparti

Kis Gábor

A kép 2018 májusában készült Ha Giang tartományban, Észak-Vietnam hegyei közt. A földeken dolgozó asszonyok az út szélén megpihenve traccsolnak tudomást sem véve rólunk.

Traccsparti

Prosz Hella

A második kép egy korábbi berlini út alatt készült. Nagyon megtetszett, hogy nem összevissza firkált falak voltak, hanem olyan graffitiket láttam, amiknek igenis van mondanivalójuk. Ez a kép, ami a barátnőmről készült az fogott meg a leginkább, hogy 3 különböző női alakot látunk a háttérben. Mind három alak mást jelképez, de az egység mégis ott van bennük.

„Idegen érzés"

Simon Petra

A képen zárkózottságot és ki nem mondott problémákat vélünk felfedezni, a konfliktus kerülése végett. Hallgatással próbálja palástolni az érzelmeit.

Parti kaland

Szabó Liza

Szilvi és az iszaplakó, a kíváncsi rák, ki lakik a homokban.

Megbabonáz

Székelyhídi Béla

Noutsa

Szekér Viktória

A kép a spanyolországi Malagában rendezett Women's March eseményen készült, 2019. március 8-án. A képen szereplő fiatal nő neve Noutsa, aki Ciprusról érkezett a felvonulásra, a Womempowerment nevű Erasmus+ programon keresztül. Noutsa hiphop táncos és oktató. Célja, hogy a kevésbé extrovertált tanítványokkal is megszerettesse a táncot, és ezzel önbizalmat adjon nekik. Az állandóan jelen levő bohókás jó kedélyét sikerült megörökítenem ezen a képen.

Vitorlás romantika

Kovács Lili

Nem számít, hová vezet ez az út. Nem kell félni, ha egy kicsit bonyolult. Minden állomás valamitől más. Ettől olyan szép az utazás.